Peter F. Hamilton bemutatása (vendég Brandon Hackett és Takács Gábor)

Epizód tartalma: Markovics Botonddal és Takács Gáborral arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk a hazánkban elsősorban a Nemzetközösség univerzumban játszódó újhullámos űroperáiról ismert Peter F. Hamilton brit sci-fi író munkásságát. Annyira belelendültünk, hogy rögtön két adást is készítettünk. Az első, most publikált adásban a szerzőről beszélgettünk, valamint a Nemzetközösség univerzum első három könyvéről (Eltékozolt ifjúság, Pandóra csillaga,… Bővebben: Peter F. Hamilton bemutatása (vendég Brandon Hackett és Takács Gábor)

The Last of US Part II. játékbemutató

Epizód tartalma: Hosszú kihagyás után új epizóddal jelentkezik a Booktár, azonban az adás témája most nem a könyvekhez kapcsolódik, hanem a videójátékok világához, ugyanis annak bemutatására vállalkoztam, hogy a Naughty Dog 2020-as gyöngyszeme, a The Last of Us Part II hogyan játszható egy vak ember által. A téma valószínűleg nem fogja minden hallgató érdeklődését megragadni,… Bővebben: The Last of US Part II. játékbemutató

Sci-fi gyorstalpaló II.

Epizód tartalma: Megérkezett a Booktár sci-fi gyorstalpalójának második epizódja! Ha szeretnél eligazodni a sci-fi könyvek és zsánerek tengerében, akkor ezt a két adást kell meghallgatnod! A 2. adásból kiderül hogy milyen ismérvei vannak a soft sci-fi (társadalmi sci-fi), az utópia, a posztapokaliptikus sci-fi, valamint az alternatív történelmi sci-fi alzsánereknek. A podcast elindítása óta tervezek egy… Bővebben: Sci-fi gyorstalpaló II.

Sci-fi gyorstalpaló I. (vendég Takács Gábor)

Summary Megérkezett a Booktár sci-fi gyorstalpalója! Ha szeretnél eligazodni a sci-fi könyvek és zsánerek tengerében, akkor ezt a két adást kell meghallgatnod! Az 1. adásból kiderül hogy mi is az az alzsáner, amit a kerekasztal beszélgetéseken rendszeresen emlegetnek, milyen ismérvei vannak a hard sci-fi, az űropera, a katonai sci-fi, valamint a cyberpunk alzsánereknek. A podcast… Bővebben: Sci-fi gyorstalpaló I. (vendég Takács Gábor)

Vaják (vendég Horváth Vivien)

Summary A legújabb epizódban Horváth Viviennel beszélgettünk a Vaják könyvekről, és mindenről ami a Vaják univerzumhoz tartozik.

Riyria, beszélgetés Michael J. Sullivan könyveiről (vendég Szabó Dominik)

Summary Elérkezett a történelmi pillanat, végre fantasy könyvekről beszélgetünk a Booktárban. Szabó Dominik, az ekultura.hu főszerkesztője volt a vendégem, a téma pedig Michael J. Sullivan Riyria könyvei. Jó szórakozást, és ha tehetitek, kérlek támogassátok az adás fenntartását a paypal.me/booktar oldalon.

Beharangozó a 2020-as Világok Találkozása rendezvényhez

Summary Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Világok Találkozása. A rendezvény megszületéséről, az első alkalmak nehézségeiről, az elért eredményekről, és az idei rendezvény programjairól beszélgettem Gaborják Ádámmal, az esemény egyik szervezőjével.

Tíz éves a Próza Nostra, beszélgetés Szabó István Zoltán főszerkesztővel

Summary Tíz éves a Próza Nostra! Ezen alkalomból beszélgettem Szabó István Zoltánnal, az oldal főszerkesztőjével. Szóba került hogyan született meg az oldal, mik voltak a célkitűzések, és hogy mennyire elégedettek az oldal szerkesztői az elért eredményekkel. Ha tetszett az adás kövesd a podcastot a Facebookon vagy a Youtube-on, vagy iratkozz fel a legismertebb podcastlejátszókban, hogy… Bővebben: Tíz éves a Próza Nostra, beszélgetés Szabó István Zoltán főszerkesztővel